Røget grillet makrel

Personer: 4

1 stk. røget makrel
2 bakker salatmix
1 bakke grønne ærter, nybælgede
½ bundt radise
½ dåse bambusskud
100 g pinjekerner

Dressing
4 spsk. rygeost
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 stk. citron
Salt og peber

Pynt
brøndkarse

Tilberedning

Makrellen lægges direkte på grillen og grilles 3-4 minutter på hver side. Den vil sprække og måske ryge lidt, men det har ingen betydning for smagen.
Makrellen skal grilles som det sidste direkte på grillen, da fedtet fra fisken ellers vil give smagen videre til andet kød, der grilles. Alternativt kan makrellen grilles i dobbelt foliebakke og serveres som forret.

Salat
Bland skal og saft fra citron og alle øvrige ingredienser til dressingen sammen og lad den hvile et øjeblik. Pinjekernerne ristes på en tør pande ved middel varme til de er gyldne. Hældes herefter op på en tallerken, hvor de afkøles.
Put de bælgede ærter, radiser i skiver og drænede bambusskud op i en skål og vend dem sammen med de ristede og afkølede pinjekerner samt dressingen og stil på køl. Når den røgede makrel tages af grillen, serveres salaten til.