Tømmermænd i Bangkok

Personer: 4

4 stk. skinkeschnitzler
4 stk. schnitzler af ungkvæg
4 skiver brød
smør til stegning
2 stk. blomme
1 stk. rødløg
8 stk. syltede grønne chili
8 blade hjertebladsalat
olie til stegning
citronsaft
4 spsk. sød chilisauce

Tilberedning

Smørsteg brødskiverne på en pande i smør til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på fedtsugende papir. Halver blommerne og fjer stenene. Sauter blommerne på panden i et minut. Tag dem af panden og læg dem på fedtsugende papir. Steg schnitzlerne ved høj varme 3 minutter på hver side. Tag dem af panden. Anret brødskiverne på 4 tallerkener, vend hjertebladene i lidt olivenolie og læg dem på brødet.

Herefter lægges schnitzlerne på hjertebladene og pensles med chilisauce. Læg halve blommer, skiver af rødløg og syltede chili på schnitzlerne og pres citronsaft ud over retten. Krydr med salt og peber. Serveres straks.

Tips
Denne ret er meget egnet som en ”dagen derpå” ret eller som en brunch ret. Blommer kan erstattes med æbler, som udkernes og skæres i kvarte.