Mørbrad af gris med røde linser

Personer: 4

1 pakke mørbrad af gris
olie til stegning
Salt og peber
6 dl røde linser
4 dl ajvar
1 spsk. dijonsennep
1 dl sojasauce
2 stk. løg
5 fed hvidløg
1 dåse minimajs
2 spsk. tahin
1 bundt timian
1 bakke rucolasalat

Tilberedning

Mørbraden afpudses og krydres med salt og peber og brunes af på begge sider på en pande. De røde linser sigtes og koges i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter. ER bønnerne tørrede, skal de ligge i vand i et døgn forinden. Læg mørbraden i et ildfast fad i 200 grader forvarmet ovn i 10 minutter. Tag mørbraden ud og lad den hvile i minimum 10 minutter.

Når linserne er færdigkogte, sigtes vandet fra og bønnerne hældes tilbage i gryden. Tilsæt løg og hvidløg i skiver, hakket timian og de øvrige ingredienser sammen med linserne og lad retten simre i 10 minutter. Lige inden servering tilsættes rucola. Anret på tallerkener sammen med mørbradskiver.

Tips
Bruges der friske majskolber, skæres majsene af med en stor kniv mens du holder kolben lodret og stående på et spækbræt.