Bali tempura kyllingeinderfilet med mango/tomatsalat

Personer: 4

1 pakke kyllinge inderfilet

Mango/tomatsalat
1 stk. tomat
1 stk. mango
1 spsk. stødt sød chili
4 bundter forårsløg
1 stk. løg
2 spsk. sesamolie
2 stk. limefrugter

Tempuradej
4 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
100 g sesamfrø
1 spsk. karry
1 stk. æg
½ flaske lys øl
kartoffelmel

Pynt
mynteblad
basilikum
1 stk. chilifrugt

Tilberedning

Mango/tomatsalat
Skyl og klargør frugt og grønt: skær tomat, mango og forårsløg i skiver. Hak løg fint og pres saft fra limefrugter. Anret på 4 tallerkener tomatskiver, mango, forårsløg, løg. Stænk med sød chilisauce, sesamolie, saften fra lime samt salt og peber.
Pynt med mynte, basilikum og finthakket chili.

Bali tempura kylling
Kyllingeinderfileterne krydres med salt og peber. Bland de tørre ingredienser til tempuradejen godt sammen og tilsæt ægget og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er, tilsæt øllet lidt efter lidt til dejen er helt glat. Vend kyllingeinderfileterne i kartoffelmel og dyp herefter i tempuradejen. Steg dem i en høj gryde i meget varm vindruekerneolie i ca. 5 minutter. Læg dem herefter på fedtsugende papir. Anret straks på de 4 tallerkener med tomat/mangosalat og drys med groft salt.
Serveres straks.

Tips
Olien sigtes gennem sigte og kan bruges igen flere gange.