Kyllingeburger med kryddermayo

Personer: 4

Kyllingefars
450 g hakket kyllingekød
2 stk. æg
2 spsk. salt
Peber
1 spsk. dijonsennep
½ stk. frisk chili
1 tsk. ingefær
½ stk. citron
1 bundt basilikum
3 spsk. pinjekerner
1 stk. rødløg
3 spsk. hvedemel

Kryddermayo
4 spsk. sandwichspread
4 stk. soltørrede tomater
2 spsk. frisk peberrod
2 spsk. jalapeños
1 spsk. dijonsennep
1 stk. citron
Salt og peber

Tilbehør
4 stk. burgerboller
1 bakke salat
1 stk. agurk

Tilberedning

Hak chili, ingefær, basilikum. Hak rødløg fint og riv citronskal. Bland sammen med øvrige ingredienser til kyllingefarsen. Rør det sammen. Farsen stilles koldt i en halv time. Imens laves kryddermayoen.

Riv peberrod, hak jalapenos og pres citronsaft. Rør sammen med alle de øvrige ingredienser til mayonnaisen og stil den køligt.

Kyllingefarsen formes til passende bøffer og gennemsteges på panden ved middel varme.

Burgerbollerne lunes i ovnen. Smør kryddermayo på burgerbundene, anret skyllede hjerte salatblade og agurkeskiver og læg herefter en nystegt kyllingebøf ovenpå. Læg burgertoppen på og servér straks.