Entrecote med bagt kartoffel og chili/hvidløgssmør

Personer: 4

4 stk. entrecote bøffer
4 stk. bagekartofler
½ tsk. ingefær
1 fed hvidløg
1 stk. chilifrugt
4 stk. timiankviste
50 g smør
1 pakke bacon i skiver
Salt og peber

Chili/hvidløgssmør
100 g smør
1 stk. rødløg
¼ stk. chilifrugt
1 spsk. citronolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. kapers
2 fed hvidløg
½ bundt Persille
½ bundt basilikum

Tilberedning

Hak ingefær og flæk den hele chili. Bagekartoflerne halveres og ridses i det hvide. Gnid kartoflerne i olivenolie og fordel ingefær på kartoflerne. Læg kartoflerne i et fad med den hvide side nedad. De flækkede hvidløg lægges ned i fadet sammen med chili og timian samt skiver af bacon.

Læg smørklatter ud på kartoflerne og krydr med salt og peber. Kartoflerne sættes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Efter 20 minutter vendes kartoflerne om og sættes i ovnen igen i 20 minutter. Hvis du bruger meget store bagekartofler, skal de have længere tid i ovnen.

Tilbered i mellemtiden chili/hvidløgssmørret.

Når kartoflerne er ved at være færdige, steges entrecote bøfferne på grillen på begge sider og efter egen smag. Fordel chili/hvidløgssmør på kartoflerne og bøfferne og servér straks.

Chili/hvidløgssmør
Hak rødløg, og hak chili uden kerner fint.

Rør sammen med alle øvrige ingredienser til chili/hvidløgssmør og stil det herefter køligt.

Tips
Servér gerne en grøn salat til.