Hvidløgsgrillet røget medister med vild agurke/tomatsalat

Personer: 4

1 pakke røgede medistre
3 fed hvidløg
1 stk. chilifrugt

Salat
½ stk. løg
½ stk. rødløg
½ stk. snackpeber
3 stk. mini pebere
1 stk. agurk
5 stk. blommetomater
3 stk. soltørrede tomater
¼ stk. chilifrugt
2 stk. frisk peberrod
1 bakke karse
1 bundt frisk koriander

Dressing
1 fed hvidløg
1 spsk. chiliolie
1 spsk. citronolie
3 spsk. dijonsennep
4 spsk. hvidvinseddike
4 dl olie til stegning
1 spsk. kapers
½ stk. citron
Salt og peber

Tilberedning

Den røgede medister snittes halvt igennem med ca. 2 cm. imellem. Skær hvidløg og chili i skiver. Put chili og hvidløg skiftevis i rillerne hele vejen rundt. Lad den herefter trække, gerne natten over, så tager den mest smag.

Skær løg, rødløg og snackpeber i skiver, snit minipeber fint og skær agurk i tynde skiver. Halver blommetomater, skær søltørrede tomater i strimler og hak chili fint (kan udelades).

Bland sammen til en salat.
Skær hvidløg i skiver, pres saften fra citron og bland sammen med de øvrige dressing-ingredienser til en dressing. Vend dressingen i salaten og lad den stå og trække, mens du griller medisteren. Grill medisteren på den siden uden riller først og til den næsten er sprød og lækker. Herefter vendes medisteren og grilles færdig og i kortere tid end den anden side.

Servér straks.