Stegte pærer med kanelkaramel og nødder samt vanilleis

Personer: 4

2 stk. pærer
100 g smør
1 spsk. kanel

Karamelsauce
100 g mandelsplitter
100 g hasselnødder
1 stk. appelsin
½ l fløde

Pynt
vaniljeis
mynte

Tilberedning

Farin smeltes på panden til det begynder at smelte, tilsæt hasselnødder og mandelsplitter og rør det sammen med det smeltede farin.
Tilsæt appelsinskal og fløde. Lad det koge op til det begynder at karamellisere. Tag det herefter af varmen.
Tag en ny pande, smelt smørret og læg de halve pærer uden kerner på panden.
Steg dem på begge sider til de begynder at tage farve. Drys med kanel ud over pærerne og skru ned for varmen.
Karamelsaucen fordeles i bunden af 4 tallerkener. Den stegte pære lægges ovenpå med 1 kugle vanilleis og pynt med mynte. Servér straks.

Tip
Pærerne kan sagtens grilles på grillen. Prøv også at servere desserten med skiver af iskold vandmelon for at dæmpe den søde smag lidt.