Syndig chokolade-figen kage

Personer: 4

6 dl tørrede figner
2 dl cognac
250 g sukker
250 g smør
4 stk. æg
1 stk. æggeblomme
3 dl hasselnødmel (hasselnødder hakket meget fint )
1 dl rasp
250 g chokolade

Glasur
2 g sukker
2 dl farin
2 dl fløde
200 g chokolade

Pynt
cremefraiche
frisk frugt

Tilberedning

Laves dagen før.
Kog de hakkede tørrede figner med cognac. Køl af. Pisk sukker og smør hvidt. Tilsæt æggene en ad gangen. Rør hasselnøddemel, rasp og smeltet chokolade i. Vend de afkølede figner i dejen og hæld den i en smurt springform. Bag ved 200 grader i 30 minutter. Kontroller om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind/tynd træpind midt i kagen. Der må ikke hænge dej ved. Køl kagen af.

Glasur
Kog sukker og farin med fløde. Tilsæt smeltet chokolade. Smør glasuren på kagen og lad den hvile i køleskabet et døgn.