Oksekød med bønner og peanuts

Personer: 4

500 g hakket oksekød
4 dl hvide bønner
2 spsk. karry
2 spsk. stærk mango chutney
1 spsk. sambal oelek
1 stk. chilifrugt
1 spsk. ingefær
½ glas marinerede hvidløg
2 stk. tomater
4 dl peanuts
olivenolie til stegning
½ stk. spidskål

Pynt
basilikum

Tilberedning

Bønnerne lægges i blød i vand dagen før. Sigt bønnerne for væde. Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i en time. Væden sigtes fra og bønnerne hældes tilbage i en skål. Skyl og klargør grøntsagerne: hak chili, ingefær og tomater og snit spidskål fint. Varm olien op i wok. Tilsæt alle ingredienser undtagen spidskål. Start med oksekød, bønner, chili, ingefær, hvidløg og karry og lad det sautere ved høj varme. Tilsæt nu de øvrige ingredienser og lad retten sautere i 5 minutter. Vend spidskål i til sidst og lad det sautere i et par minutter. Pynt med basilikum og servér straks

Tips
Spidskål kan erstattes med hvidkål.