Osso Buco asian style

Personer: 4

4 stk. osso buco fra frost
Salt og peber
2 dåser flåede dåsetomater med chili
2 dl ajvar
4 stk. persillerødder
4 stk. rødløg
2 stk. chilifrugter
2 spsk. ingefær
½ bundt timian
8 fed hvidløg

Tilberedning

Snit Osso Buco stykkerne 4-5 steder hele vejen rundt så de ikke bukker op under stegning. Osso Buco stykkerne brunes af på begge sider og puttes i et ildfast fad. Tilsæt flåede tomater. Fyld tomatdåserne med vand og hæld vandet over tomat og osso buco stykkerne. Skær persillerødder i stænger, rødløg og friske chili i skiver, hak hvidløg og timian og hak ingefær fint. Fordel ajvar, grøntsager, chili, ingefær og krydderierne over osso buco retten. Læg stanniol over fadet som låg. Stil fadet i 200 grader forvarmet ovn i to timer. Serveres straks.

Tips
Osso Buco er sæsonvare, og kan derfor kun købes i perioder.
Som tilbehør serveres kartoffelmos smagt til med lidt peberrod.
Persillerødder kan erstattes af rodfrugter.