Kyllingemedister med hvide bønner og majs

Personer: 4

500 g kyllingemedister
olie til stegning

Bønneblanding
10 dl hvide bønner
2 spsk. sød chilisauce
1 tsk. stærk chili sauce
2 spsk. thai red cooking sauce
2 spsk. sesamolie
2 stk. rødløg
1 stk. chilifrugt
2 fed hvidløg
1 dåse løse majs
1 bundt basilikum

Tilberedning

De tørrede bønner lægges i blød i vand dagen før. Sigt bønnerne for væde. Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i en time. Væden sigtes fra og bønnerne hældes tilbage i gryden.

Steg medisteren i lidt olie ved middelvarme til den er gylden.
Rødløg og chili skæres i skiver og hvidløg og basilikum hakkes.
Alle ingredienserne til bønneblandingen lægges i gryden med bønnerne og røres godt sammen. Kog det hele op i ca. 5 minutter, så majsene stadig er sprøde. Serveres straks.

Tips
Bønnerne fåes også på dåse som forkogte, hvis der skal spares tid i køkkenet. Bruges der friske majskolber, skæres majsene af med en stor kniv mens du holder kolben lodret og stående på et spækbræt.