Dyreragout

Personer: 4

400 g dyrekød i tern
30 g smør
1 stk. løg
2 fed hvidløg
2 spsk. mel
10 tsk. enebær
2.5 dl rødvin
2 stk. laurbærblade
1 stængel timian
1 spsk. sennep
Salt og peber
200 g markchampignoner
1 dl piskefløde

Tilberedning

Dyrekødet brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber. Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog. Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier. Knus enebærene. Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten 20 minutter. Tilsæt fløden og lad retten koge videre i 10-20 min. til kødet er mørt.

Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten.

Tilbehør
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.

God appetit!