Forloren hare

Personer: 4

500 g hakket grisekød
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 stk. æg
2 dl bouillon
½ dl rasp
7 skiver bacon

Sauce
2 dl mælk
½ dl fløde
1 spsk. ribsgelé
Jævner til sauce
Kulør

Tilberedning

Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen. Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved ”haren” for at give sauce. Lad ”haren” stege i alt ca. 1 time. Stik en kødnål i ”haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag ”haren” ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.

Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.