Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Personer: 4

1 kg hamburgerryg
1 l vand
1 flaske øl
1 stk. laurbærblad
Peber

Kartofler
1 kg kartofler
15 g smør
4 stk. timianblade
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Glasering
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. brun farin
3 spsk. cornflakes

Dampet grønt
4 stk. porrer
4 stk. gulerødder
3 dl hvid mælkesauce

Tilberedning

Hamburgerryg
Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad og peberkorn.

Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter måles kernetemperaturen. Når den er ca. 60 grader, er den færdigkogt.

Kartofler
Imens hamburgerryggen koger skrubbes kartoflerne, hvorefter de lægges på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.

Bag kartoflerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

Skru ovnen op til 250 grader.

Glasering
Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net – gem kogevandet til grønsagerne.

Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i den 250 grader varme ovn til overfladen er gylden.

Dampet grønt
Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt porrer i skrå skiver og gulerødder i stave og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 minutter.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.

Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med kartofler, grønsager og sauce.

Tips
Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.