Græske frikadeller med ris og tzatziki

Personer: 4

Frikadeller
500 g hakket grisekød
1 dl mel
1 dl mælk
1 stk. æg
1 stk. løg
1 pakke fetaost
3 spsk. soltørrede tomater
Fedtstof til stegning
Salt og peber

Tzatziki
1 stk. agurk
4 dl græsk yoghurt
1½ fed hvidløg

Tilbehør
Ris
Baguette

Tilberedning

Hak løg fint. Rør alle ingredienserne – undtaget fetatern og soltørret tomat – sammen til en fars. Skær afslutningsvis soltørret tomat i strimler og rør dem nænsom i farsen sammen med fetaternene. Lad farsen hvile 30 minutter i køleskab.

Form frikadellerne med en spiseske som dyppes i varmt vand mellem hver frikadelle. Steg frikadellerne ved god varme i ca. 5 minutter på hver side.

Riv en agurk på den grove side af et rivejern og pres saften ud. Rør herefter græsk yoghurt, presset hvidløg og den revne agurk sammen. Pynt evt. med en lille sø af olivenolie og et par oliven udskåret i skiver.

Kog ris efter anvisningen på posen. Varm brødet efter anvisningerne på pakken og server dette til.