Grydesteg med timian kartofler og grønt

Personer: 4

1200 g ungkvæg grydesteg
1 stk. løg
1 kg gulerødder
1.2 kg kartofler
1 pose frosne perleløg
1 pose haricots verts
3 dl bouillon
3 dl vand
½ l piskefløde
timian
ribsgelé
Salt og peber

Tilberedning

Grydestegen krydres godt med salt og peber, brunes i fedtstof ved kraftig varme på alle sider.

2-3 flækkede gulerødder og et skivet løg brunes med et par minutter.

Varmen dæmpes og der tilsættes vand og bouillon. Lad det hele simre i 1,5-2 timer, skum af flere gange.

Skræl kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, hæld lidt olie over og drys med timian.

Skræl gulerødderne og kom dem ved. Bag kartofler & gulerødder ved 200-220 garder i 30-45 minutter til de er gyldne og møre.

Når stegen er færdig skal den hvile indpakket i staniol i 20 min inden udskæring. Svits perleløg og bønner i en pande.

Grøntsagerne fra gryden blendes med til saucen og piskefløde tilsættes.

Smages til med ribsgele og der jævnes evt. med lidt Maizena og tilsættes lidt madkulør.