Grydesteg

Personer: 4

1200 g ungkvæg grydesteg
1 pakke bacontern
2 stk. gulerødder
1 stk. porre
1 stk. løg
1 dl rødvin
2 dl bouillon
3 dl vand
¼ l piskefløde (18%)
Salt og peber

Tilberedning

Bacon i tern brunes af i tykbundet gryde i lidt fedtstof, hvorefter det tages op af gryden.

Stegen krydres godt med salt og peber og brunes i fedtstoffet ved kraftig varme på alle sider ca. 10 minutter.

Gulerødder, porre og løg i skiver brunes med et par minutter. Varmen dæmpes og der tilsættes vand, bouillon og rødvin. Lad det hele simre i 1,5-2 timer, skum af flere gange. Lad stegen hvile indpakket i staniol i 20 minutter.

Grøntsagerne blendes med til saucen, piskefløde og de stegte bacontern tilsættes saucen der evt. jævnes med lidt Maizena og tilsættes lidt madkulør.

Serveres med kartofler og årstidens grøntsager.