Mørbradgryde

Personer: 4

1 stk. mørbrad af gris
1 pakke bacon i tern
1 bakke cocktailpølser
1 bakke champignoner
2 stk. løg
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
Jævner til sauce
Salt og peber

Tilberedning

Puds mørbraden af og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Bank dem let med håndfladen. Hak løgene groft og brun dem i en gryde med baconternene. Tag blandingen op, når den er gylden. Brun mørbradskiverne 1-2 minutter på hver side i fedtstoffet i gryden. Krydres med salt og peber. Tilsæt derefter løg og bacon tilsæt vand, champignon i kvarte og de hakkede tomater.

Lad retten småkoge 15-20 minutter til kødet er mørt.

Tilsæt derefter cocktailpølserne ca. 4-5 minutter før retten er færdig.

Retten kan jævnes med saucejævner eller 3-4 spsk. creme fraiche. Smag til med salt og peber.

Serveres med ris, kartoffelmos eller pasta.