Paneret flæsk med persillesauce

Personer: 4

500 g stegeflæsk i skiver
1 dl rasp
1 stk. æg
Fedtstof til stegning
Salt og peber

Persillesauce
4 dl mælk
2 spsk. hvedemel
10 g margarine
1 bundt persille
Salt og peber

Tilberedning

Slå ægget ud i en tallerken og pisk det sammen. På et stykke stanniol eller bagepapir blandes rasp med salt og peber.

Vend først brystskiverne enkeltvis i æggemassen og herefter i raspen. Brun skiverne i fedtstof på en pande ved god varme i ca. 2 minutter på hver side.

Steg færdig yderligere ca. 2 minutter på hver side til skiverne er sprøde og brune.

Persillesauce
Pisk 1 dl af mælken med melet til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i.

Bring sovsen i kog under konstant omrøring. Lad den småkoge i 5 minutter. Tilsæt smør eller margarine.

Tilsæt skyllet og hakket persille og smag til med salt og peber. Sovsen kan fortyndes med vand eller kartoffelvand. Sovsen kan jævnes yderligere med sovsejævner.

Server kogte kartofler og evt. syltede rødbeder til.