Konge entrecote m. sellerifritter og dijonsauce

Personer: 4

4 stk. konge entrecote af ungkvæg
2 stk. løg
2 stk. squash
½ stk. knoldselleri
2 stk. citroner
1 bundt frisk timian
4 fed hvidløg
1 l rapsolie

Dijonsauce
3 spsk. dijonsennep
3 dl fløde
½ stk. bouillonterning

Tilberedning

Løgene snittes, squash snittes i brede stave, citronerne skæres i halve, hvidløg snittes i tynde skiver og selleriknolden skæres ud i stave. Varm panden med lidt olie, krydr bøfferne med salt og peber og steg på panden efter smag. Herefter tages kødet af panden og lad det hvile 5-8 min. Hæld det overskydende fedt fra panden og svits løg, hvidløg, timian og squash. Læg alle citronerne på panden og lad dem stege med. Citronkødet skal være brunt, når de er færdigstegt. Tag citronerne af panden sammen med alle squashstykkerne og halvdelen af løgene og hvidløgene. Tilsæt sennep og fløde og den halve bouillon terning og lad det småsimre 4-5 min.

Sellerifritter
Sæt en gryde over med rapsolien. Varm olien op, den skal kun være halvvarm. Put selleristavene i olien i ca. 3 min. Tag dem op og lad dem afdryppe. Varm olien lidt mere op og lad fritterne stege igen i ca. 2 min. Afdryp fritterne og hæld dem på et lag køkkenrulle drysset med groft salt.

Anret bøfferne med squash, løg, hvidløg, citroner, sellerifritter og servér med dijonsauce. Pres citronsaften ud over bøffen ved servering.