Cuvette med lun rødbedesalat

Personer: 4

1 stk. cuvettestege
4 stk. rødbeder
2 spsk. honning
1 dl balsamico
1 dl vand
1 bakke rucolasalat
Frisk peberrod
Salt og peber

Tilberedning

Cuvetten brunes af på panden i lidt olie og krydres med salt og peber. Læg cuvetten i ovnen i ildfast fad i 25 minutter ved 200 grader. Tages herefter ud og hviler i 15-25 minutter.

Mens kødet er i ovnen, skrælles rødbeder og skæres i store stave. Sauteres i en gryde i et par minutter, tilsæt honning, vand og balsamico samt salt og peber. Skru ned for varmen og lad væsken reducere. Tilsæt herefter lidt peberrod efter smag.

Når kødet har hvilet, skæres det i skiver og anrettes på et fad. Vend en bakke rucola ned i rødbede salaten. Vendes forsigtigt rundt og serveres straks.

Tips
Optimal hviletid for kød, der har været i ovnen, er den samme tid
som stegetiden i ovnen. På den måde bliver kødet mest saftigt.