Bøf Stroganoff a la REMA med kartoffel/pastinakmos

Personer: 4

500 g gullash ungkvæg i tern
1 pakke bacon
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. porre
3 stk. løg
1 stk. pastinak
½ stk. bouillonterning
2 spsk. paprika
Salt og peber
1 dåse tomatpuré
1 spsk. dijonsennep
½ l fløde
2 dl vand

Kartoffel/pastinakmos
6 stk. bagekartofler
2 stk. pastinakker
125 g smør
½ l mælk
½ stk. muskatnød
Salt og peber

Tilberedning

Rød peberfrugt, porre og løg skæres i skiver og pastinak skæres i tern.
Bacon i tern ristes på panden og alle grøntsagerne tilsættes og steger i ca. 10 minutter.

Det hele krydres med paprika, salt og peber. Tilsæt en smule olivenolie. Lad det stå og trække i 10 minutter Steg gullash kødet i tern i lidt olie på i en gryde til det er brunet af. Tilsæt tomatpuré og bland det sammen med kødet. Tilsæt nu bacon/grøntsagsblandingen sammen med kødet og tilsæt dijonsennep, bouillonterning, fløde og 2 dl vand. Lad retten stå og simre 5-10 minutter ved middel varme.
Skræl kartofler og pastinak, skær dem ud i tern og kog dem møre i rigeligt vand, men uden salt. Mens det koger, varmes mælken sammen med smørret. Kartoflerne moses, tilsæt ½ revet muskatnød og den lune mælkeblanding. Hæld lidt i ad gangen under omrøring.

Smages til med salt og peber.

Serveres straks.