Asiatisk inspirerede kyllingelår

Personer: 4

12 stk. kyllingeoverlår
1 stk. broccoli
4 stk. pastinakker

Marinade
3 dl mild chilisauce
1 dl sojasauce
1 dl sesamolie
3 stk. lime
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. karry
1 tsk. sambal oelek
2 spsk. brun farin
2 dl vand
1 bundt frisk koriander
Salt og peber

Tilberedning

Halvér limefrugterne og steg dem hårdt på en tør pande med frugtkødet ned af til de er næsten sorte. Lad dem afkøle og pres saften ud af dem. Hak koriander fint.
Bland alle ingredienser sammen til en marinade. Læg kylling og marinade i en frysepose. Sættes gerne på køl -minimum fra morgen til aften.
Læg den marinerede kyllinge i et ovnfast fad og steg dem i 25 min. ved 200 grader. Skræl pastinakkerne og skær toppen af. Kog pastinakkerne hele i letsaltet vand i 3 min. Tilsæt broccolibuketter stænket med sesamolie og lad dem koge med i 5 min. Tag vandet fra og dryp med en anelse mere sesamolie samt marinaden fra de færdige kyllingestykker.

Tip
Koriander kan du sagtens hakke både stængler og blade.
Denne ret er lidt stærk, så start med halvdelen af chilisaucen, hvis du ønsker en mildere ret.