Herregårdskotelet med sauterede æbler, porrer, løg og abrikoser

Personer: 4

4 stk. herregårdskoteletter
½ stk. hvidløg
2 stk. porrer
2 stk. æble
2 stk. løg
1 stk. frisk abrikos
½ stk. blomkål
1 bundt timian
Olie

Tilberedning

Snit hvidløg og skær porrer i halve på langs. Æblerne skæres i kvarte uden kernehus og løgene skæres i både, blomkål i buketter og timian hakkes groft.

Krydr koteletterne med salt og peber og lad dem trække nogle minutter inden de steges i olivenolie.
Det er vigtigt at stege dem godt igennem ved ikke for høj varme i ca. 10 minutter. Husk også at stege koteletterne på højkant. Når koteletterne er færdigstegt, lægges de i et ildfast fad med lidt af fedtet fra stegningen. Gem også lidt af fedtet til stegning af grøntsagerne. Sæt koteletterne i ovnen i 8 minutter ved 150 grader.

Imens steges hvidløg, løg, blomkål og porrer ved høj varme i et par minutter. Skru ned og tilsæt nu timian, abrikoser og æbler og steg videre ved svag varme i 10 minutter.

Tag koteletterne ud af ovnen og lad dem hvile 5-8 minutter.

Anret nu det hele på middagstallerkener og servér straks.

Tips
Brug gerne en sautérpande eller jerngryde, da koteletterne sprøjter en del under stegning.

Retten er også velegnet som en sommerret med fx en lækker grøn salat med nybælgede ærter.