Bagte kartofler med fyld

Personer: 4

4 stk. bagekartofler

Fyld
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. paprika
1 pakke landskinke i skiver
1 spsk. ketchup
1 stk. økologisk citron
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Tilberedning

Bagte kartofler med fyld
Tænd ovnen på 200 grader.

Vask bagekartoflerne og læg dem i et ildfast fad. Herefter placeres kartoflerne i ovnen i ca. en time afhængig af kartoflernes størrelse. Lad dem derefter køle lidt af.

Skær toppen af kartoflerne og skrab kartoffelmassen ud og kom det i en skål.

Skær skinken i strimler med en kniv og riv citronskal.

Lav fyldet færdigt. Tag yoghurt, paprika, ketchup samt citronskal og bland det med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og vend det i skålen med fyldet.

Fyld nu kartoffelbundene og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet.

Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene og læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen.

Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i ca. 10-12 minutter og server derefter.