Gratineret pastapenne med skinketern

Personer: 4

350 g skinkekød i tern
500 g pasta penne
½ pose soltørrede tomater
2 stk. rødløg
150 g bacon i tern
4 fed hvidløg
1 pakke chorizopølser
140 g gratineringsost
2 spsk. dijonsennep
½ stk. muskatnød
½ l madlavningsfløde

Marinade
1 stk. økologisk citron
2 spsk. olie til stegning
½ bundt basilikum
2 spsk. paprika
Salt og peber

Tilberedning

Riv citronskal og hak basilikum. Bland sammen med de øvrige ingredienser til marinaden og tilsæt kødet.

Hak soltørrede tomater sammen med hvidløg og rødløg. Varm panden op til den er rygende varm, tilsæt kødblandingen med tomaterne, løg og hvidløg sammen med bacontern og lad det stege i ca. 5 minutter.

Pastaen koges efter anvisning på pakken. Husk rigeligt saltet vand.

Pasta og kødblanding blandes med fløde, dijonsennep og revet muskatnød. Bland det hele godt sammen og put det hele i et ildfast fad. Chorizopølse i skiver stikkes ned i fadet og må gerne stikke lidt op.

Herefter drysses gratineringsosten ud over retten og sættes i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Servér straks.

Tips
Kødet kan sagtens tilberedes dagen før.

Lav evt. en grøn salat til med en olie/eddike dressing.