Couscous med oksekød, aubergine, squash, porrer og røde bønner

Personer: 4

Oksekød
500 g hakket oksekød
1 stk. porre
1 stk. aubergine
1 stk. squash
4 fed hvidløg
1 dåse røde bønner
2 spsk. karry
2 spsk. paprika
2 spsk. dijonsennep

Couscous
200 g couscous
1 stk. mynteblad
4 stk. snackpeber
1 dl sesamolie
Tahin
1 stk. bouillonterning
3 dl vand

Tilberedning

Oksekød
Bring en liter vand i kog med lidt salt og dijonsennep.

Oksekødet svitses på en varm pande. Tilsæt karry, paprika, salt og peber og rør godt rundt. Skær porrer og hvidløg i skiver og aubergine og squash i tern. Tilsæt hvidløg, squash, porrer, løg og aubergine samt de røde, drænede bønner. Tilsæt vandet fra gryden og lad det hele simre videre i 5 minutter. Tilsæt evt. tahin og skru ned for varmen og rør rundt i retten.

Couscous
Opløs bouillonterning i vand. Tilsæt sesamolie og tahin. Hæld halvdelen af væden over couscousen og lad det stå et øjeblik. Hæld derefter langsomt resten af væden over couscousen og tilsæt finthakket mynte og snackpeber i tynde skiver og lad det hele stå og samle sig et lunt sted i 10 minutter.

Server couscousblandingen sammen med kødet.

Tips
I stedet for tahin, kan der bruges sesamolie. Oksekødet kan sagtens erstattes med eksempelvis lammekød.