Farsbrød med kartoffelmos

Personer: 4

Farsbrød
400 g hakket oksekød
1 spsk. olie
1 stk. løg
1 stk. gulerod
2 fed hvidløg
1 dl sojasauce
1 tsk. peber
2 spsk. paprika
100 g bacon i tern
2 stk. æg
1 dl ketchup

Kartoffelmos
5 stk. bagekartofler
150 g smør
1½ dl mælk
1 knivspids muskatnød
2 tsk. salt
1 tsk. peber

Tilbehør
1 bakke tomater

Tilberedning

Farsbrød
Skræl gulerod samt pil løg og hvidløg. Herefter rives både gulerod samt løg og hvidløg fint.

Rør oksekød sammen med de revne grøntsager. Tilsæt soya, paprika, kværnet peber, ketchup, mel, bacon i tern og æg og rør farsen godt.

Tænd ovnen på 200 grader og smør et ildfast fad med olie.

Form kødfarsen til et farsbrød og læg det i det ildfaste fad. Stil fadet i ovnen, når ovnen er varmet op, og giv farsbrødet ca. 20 minutter.

Kartoffelmos
Begynd på kartoffelmosen, når farsbrødet er kommet i ovnen.

Skræl bagekartoflerne og del dem hver især i 4 stykker. Kog derefter kartoflerne i 20 minutter. Lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 minutter efter kogning og hæld herefter vandet fra.

Brug en håndmixer til at røre godt rundt i kartoflerne. Tilsæt smør og lad det smelte med de varme mosede kartofler. Derefter tilsættes mælk og det hele røres sammen.

Tilsæt reven eller evt. stødt muskatnød og smag til med salt og peber.

Servering
Skær tomaterne i halve.

Fordel kartoffelmosen ovenpå det færdigtilberedte farsbrød og læg tomaterne på begge sider af farsbrødet.

Giv hele retten ca. 15 minutter i ovnen og servér straks derefter.