Blomkålssuppe med bacon og pinjekerner

Personer: 4

½ stk. blomkål
1 stk. bagekartoffel
1 stk. helt hvidløg
1 stk. løg
4 stk. laurbærblade
1 spsk. frisk ingefær
¼ stk. muskatnød
100 g smør
1 tsk. dijonsennep
¼ bundt frisk timian
3 spsk. hvidvinseddike
50 g pinjekerner
100 g bacontern
1 pakke brødcroutoner
20 g bredbladet persille
½ l madlavningsfløde
½ l mælk

Tilberedning

Skær blomkål i mindre buketter. Læg 5-6 buketter til side. Skræl og skær kartoffel i mindre stykker, skræl hvidløg og skær i skiver samt hak løg.

Smelt smørret i en gryde og brun kartofler, blomkål, løg og hvidløg, revet muskatnød, laurbærblade, hakket ingefær og timian. Tilsæt dijonsennep, salt og peber. Efter et par minutter tilsættes hvidvinseddike. Lad suppen koge op og skru herefter lidt ned, tilsæt til sidst fløde og mælk og lad retten simre i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen godt.

Varm en pande med lidt olie, tilsæt de resterende blomkålsbuketter, pinjekerner og bacontern. Lad det hele stege ved svag varme til bacontern og pinjekerner er gyldne. Varm evt. den blendede suppe op.

Serveres i dybe tallerkener og drysses med croutoner og pandeblandingen.

Tips
Suppen er fryseegnet, så der kan evt. laves dobbelt portion.