Grønærtesuppe

Personer: 4

2 stk. hovedsalat
1 stk. løg
2 fed hvidløg
½ bundt basilikum
1 dl hvidvin
2 spsk. hvidvinseddike
500 g frostærter
1 stk. citron
1 stk. bouillonterning
1 l vand
¼ l piskefløde
50 g smør
Salt og peber

Tilberedning

Skyl salaten godt, snit spidserne fint, som gemmes til pynt til sidst. Gem også basilikumblade til pynt. Hak hvidløg og løg. Sæt gryde over med lidt olie. Tilsæt salatbladene, løg, hvidløg og basilikum. Tilsæt halvdelen af de optøede ærter. Den andel halvdel skal tilsættes, når suppen skal blendes. Lad suppen simre i 10 min. Herefter tilsættes saften fra citronen, hvidvin og hvidvinseddike. Lad suppen koge ind så væsken reduceres. Tilsæt herefter 1 liter vand, fløde og bouillonterning.
Lad det simre i 10 min., smag retten til med salt og peber. Herefter blendes suppen godt igennem. Tilsæt resten af de optøede ærter. Varm suppen op igen. Servér straks og pynt med de snittede salatspidser.

Tip
Drys evt. med ristede bacontern. Hvis smagen er lidt for ”fed”, tilsættes der lidt citronsaft. Suppen er meget egnet til frysning.