Fritadelle

Personer: 4

3 stk. bagekartofler
1 stk. squash
¼ bundt timian
1 stk. æg
1 spsk. karry
4 spsk. hvedemel
2 tsk. olie
Salt og peber

Tilberedning

Skræl bagekartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Læg det herefter op i en stor skål. Skyl squash og riv den på den grove side af rivejernet. Læg dem over i skålen til de revne kartofler. Skyl timian og pluk bladene af. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det med en gaffel. Vend æggemassen op i skålen med revet squash og kartoffel. Tilsæt timianblade, karry, mel, salt og peber og vend det godt sammen til en ”fars”.

Varm olien på panden ved god varme. Olien er varm, når det siger lyde, når farsen lægges på. Form farsen til fritadeller (på størrelse med frikadeller) med to spiseskeer, og læg dem over på panden med det samme. Skru ned til middel varme, og steg fritadellerne ca. 4-5 minutter på hver side.

Tips
Hvis der kommer æggeskaller ned til ægget, kan de fjernes med en gaffel.