Gulerodskage med ostecreme

Personer: 4

Gulerodskage
150 g valnødder
4 stk. gulerødder
160 g hvedemel
¾ tsk. natron
¾ tsk. bagepulver
3 stk. æg
100 g brun farin
150 g sukker
1.25 dl olie
½ tsk. salt
1½ tsk. stødt kanel
1 dl rosiner
½ stk. økologisk citron

Ostecreme
200 g flødeost naturel
2 spsk. vand
50 g flormelis
2 tsk. citronsaft
1½ stk. gulerod

Tilberedning

Gulerodskage
Tænd ovnen på 180 grader.

Hak valnødder groft. Skræl gulerødder og riv dem derefter på den grove side af rivejernet. Sigt melet sammen med natron og bagepulver. Pisk æg og de to slags sukker sammen i en røreskål til det bliver blødt og cremet. Rør mel og valnødder i æggemassen.

Vask citronen. Riv det gule af skallen. Pres saften af citronen og gem 2 teskefulde til ostecremen. Tilsæt revne gulerødder, olie, salt, kanel, rosiner, citronskal og saft til blandingen.

Smør en springform med smør og hæld dejen i springformen. Sæt kagen i ovnen og bag den i 50-60 minutter. Efter ca. 50 minutter i ovnen stikkes der med en gaffel i midten af kagen for at tjekke, om den er gennembagt. Slipper gaflen fint, tages kagen ud og køles af.

Ostecreme
Mens du venter på at kagen bages, laves ostecremen. Ostecreme og pynt skal først lægges på kagen lige inden servering.

Bland flødeost, vand, flormelis og citronsaft sammen i en skål og rør godt. Smør ostecremen ud på den afkølet kage. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Pynt kagen med revet gulerod.