Hjemmelavet burger a la Liv og Magnus

Personer: 4

250 g hakket kyllingekød
2 stk. burgerboller
olie til stegning
1 spsk. purløg
1 tsk. karry
1 tsk. frisk basilikum
1 tsk. Persille
½ stk. gulerod
¼ stk. løg
½ tsk. salt
¼ tsk. peber

A la Liv (til 2 personer)
250 g hakket kyllingekød
2 stk. burgerboller
olie til stegning
½ stk. gulerod
¼ stk. løg
1 tsk. paprika
1 spsk. purløg
½ tsk. salt
¼ peber

Fyld til burgerne
tomat
agurk
salatblade
ristede løg
syltede agurker
ketchup
mayonnaise

Redskaber
1 teske
1 spiseske
1 skærekniv
1 rivejern
3 lille skål
1 stor skål
1 grydeske
2 serveringsskål
1 tallerken
2 skærebræt
1 minutur

Tilberedning

Burger
1. Pil løget og skræl guleroden.

2. Skær løget i fire dele og riv det kvarte løg og guleroden på et rivejern og læg det i en lille skål.

3. Hak purløg og basilikum med en skærekniv og læg det i hver sin lille skål.

4. Bland revet løg og revet gulerod sammen med kyllingefarsen i en stor skål. Her kan du selv bestemme, hvad og hvor meget du vil have i. Du kan også følge

ingredienslisten.

5. Tilsæt purløg, karry, persille, basilikum, salt og peber, hvis du vil lave burger a la Magnus.

6. Tilsæt paprika, purløg, salt og peber, hvis du vil lave burger a la Liv.

7. Rør kyllingefarsen sammen med de ingredienser du har valgt.

8. Sæt kyllingefarsen i køleskabet mens du forbereder fyldet til burgerne.

9. Skær tomater og agurk i skiver og kom det i hver sin serveringsskål.

10. Pil blade af salathovedet, skyl dem og læg dem på en lille tallerken.

11. Tænd for ovnen på 200 grader.

12. Tag den rørte kyllingefars ud af køleskabet og form farsen til 2 bøffer.

13. Hak dem let med en kniv først på den ene led og så på den anden led.

14. Tag en pande og varm lidt olie på panden ved høj varme. Skru herefter ned til middelvarme.

15. Steg kyllingebøfferne 3 minutter på hver side ved middelvarme. (Husk at sætte minuturet).

16. Flæk burgerbollerne i to og læg dem på en rist med indersiden opad.

17. Sæt burgerbollerne i den varme ovn i 2 minutter. (Husk at sætte minuturet).

18. Byg nu din burger med det fyld, som du kan lide og server straks. God fornøjelse!