Karrykål med rejer

Personer: 4

600 g hvidkål
300 g gulerødder
2 stk. løg
1 stk. æble
2 spsk. olie
1½ spsk. karry
3 dl grøntsagsbouillon
500 g rejer
½ tsk. fint salt

Tilbehør
250 g brune ris
½ tsk. fint salt

Tilberedning

Kog risene efter anvisning på pakken i vand tilsat ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.).

Rens hvidkål, skræl gulerødder og løg og skyl æblet.

Snit hvidkålen fint, skær gulerødderne i ½ cm tykke skiver, hak løgene og riv æblet groft.

Varm olien i en gryde og svits karry, løg og æble heri.

Tilsæt hvidkål og gulerødder og svits med i 3-4 min.

Tilsæt bouillon og lad retten simrer under låg ca. 10 min.

Tilsæt rejerne og varm igennem 1 min.

Smag retten til med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.) og peber og server den med de varme ris.

Tips
Som alternativ til hvidkål kan benyttes spidskål eller rosenkål.