Hjemmelavet is med cornflakes

Personer: 4

Chokoladecornflakes
100 g mørk chokolade (70%)
2 dl cornflakes

Vaniljeis
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1 stk. vaniljestang
½ tsk. kardemomme
½ l fløde

Redskaber
1 teske
3 plastikskåle
1 kasserolle
1 bordskåner
1 bagepapir
1 frysepose
1 lille gryde
1 urtekniv
1 elpisker
1 dejskraber
12 silikone muffinsforme

Tilberedning

Chokoladecornflakes
1. Tag en plasticskål og bræk den mørke chokolade i mindre stykker.

2. Læg chokoladestykkerne op i skålen.

3. Sæt en kasserolle med vand over på høj varme og bring vandet i kog.

4. Tag kasserollen med det kogende vand af blusset og stil den på en bordskåner.

5. Stil plasticskålen op i det varme vand og lad chokoladen smelte langsomt.

6. Rør jævnligt i chokolademassen til den er helt flydende.

7. Tag cornflakes op i en frysepose og knus dem forsigtigt med hænderne til de er i mindre stykker.

8. Vend cornflakes i chokoladen til alle cornflakes er dækket med chokolade.

9. Hæld chokoladecornflakesene på bagepapir og stil det i køleskabet.

10. Lad det stå i en halv time eller til chokoladen er hård.

11. Tag chokoladecornflakesene ud af køleskabet.

12. Tag en lille gryde og knus chokoladecornflakesene til mindre stykker med bunden af gryden.

Vaniljeis
1. Vaniljestangen flækkes forsigtigt på langs med en urtekniv.

2. Åben forsigtigt vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med bagsiden af urtekniven.

3. Bland vaniljekorn, kardemomme og sukker sammen i en plasticskål.

4. Tilsæt æggeblommer og pisk med elpisker til massen bliver hvid og luftig.

5. Tag en ny skål og hæld fløden op i skålen.

6. Pisk fløden til den begynder at trække streger. Pas på den ikke bliver for stiv.

7. Vend knap halvdelen af flødeskummet op i skålen med æggemassen. Vend massen rundt med en dejskraber.

8. Når æggemassen og fløden er vendt godt sammen, tilsættes resten af flødeskummet.

9. Vend det hele godt sammen.

10. Vend lidt mere end halvdelen af den knuste chokolade cornflakes sammen med ismassen.

11. Put ismassen op i muffinsforme med dejskraberen. Brug dem der er lavet af silikone.

12. Hvis der er mere ismasse tilbage kan du hælde det op i en form eller et lille fad.

13. Drys med resten af chokolade cornflakes på toppen og stil isene i fryseren i mindst 3 timer.

14. Tag isene ud af fryseren 10 minutter før servering.