Krydret skinkewok med speltkerner

Personer: 4

400 g skinkeschnitzel

Marinade
1 dl sojasauce
1 spsk. olie
2 tsk. paprika
1 tsk. karry
2 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie til stegning

Grøntsager
400 g hvidkål
300 g porrer
300 g gulerødder
150 g sukkerærter

Tilbehør
250 g speltkerner
½ tsk. fint salt

Tilberedning

Skyl speltkernerne og kog dem efter anvisning på pakken i ca. 20 min i vand tilsat ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. (2 pers.).
Skær kødet i tynde strimler. Læg dem i en skål og hæld marinaden over.
Rens grønsagerne og skræl gulerødderne. Skær hvidkål i strimler samt gulerødder og porrer i tynde skiver.
Steg kødstrimlerne i 1 spsk. olie ved meget kraftig varme 2-3 minutter.
Vend konstant under stegningen. Tag kødet af panden.
Svits grønsagerne nogle minutter og bland derefter kødet i. Steg det mørt.

Server sammen med de nykogte speltkerner. Alternativt kan de kogte speltkerner svitses 1-2 min. sammen med grøntsagerne inden kødet blandes i.