Torskerognsfrikadeller med grøn sovs og tomatsalat

Personer: 4

Torskerognsfrikadeller
400 g fiskefars
200 g torskerogn
1 stk. æg
Peber
1 spsk. olie

Sovs
2 dl skyr
1 spsk. citronsaft
½ tsk. fint salt
Peber
Karry
1 bundt persille

Tomatsalat
500 g tomater
100 g løg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand
½ tsk. fint salt
Peber

Tilbehør
1½ bakke små kartofler med skræl
½ tsk. fint salt

Tilberedning

Rør fiskefarsen med torskerogn, æg og peber.
Form farsen til 12 små frikadeller (4. pers.) - 6 frikadeller (2 pers.) og steg dem på panden i olie ca. 6 min. på hver side.

Skyl og hak persillen.

Bland alle ingredienser til sovsen sammen og smag til med ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.).

Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Rens løget og skær det i ringe.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen.

Fordel løgene over tomaterne og hæld dressingen over.

Lad det trække i ca. 30 min.

Skyl kartoflerne og kog dem i vand tilsat ½ tsk. fint salt (4 pers.) - 1/4 tsk. til (2 pers.).

Tips
I stedet for hakket persille kan bruges hakket purløg eller dild.