Kartoffelmad med hjemmerørt mayonnaise og frisk purløg

Personer: 4

Kartoffelmad
5 skiver skiver rugbrød
½ bundt purløg
10 stk. kartofler

Mayonnaise
1 stk. pasteuriseret æggeblomme
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. citronsaft
1 dl majsolie

Tilberedning

Kom æggeblomme, salt og citron i en skål.
Rør til det er sejt.
Tilsæt så olie dråbevis, til æggeblommen emulgerer (optager olien), og hæld herefter olien i en tynd stråle, til mayonnaisen har en tyk og let konsistens.
Rist rugbrødet på brødristeren.
Skyl purløg og klip det i små stykker i en skål.
Læg rugbrødet på en tallerken.
Kog kartoflerne (eller brug allerede kogte kartofler), skær dem i skiver og læg dem på brødet.
Pynt med hjemmerørt mayonnaise og friskklippet purløg.