Krydrede kødboller og bulgursalat

Personer: 4

Krydrede kødboller
1 stk. løg
1 spsk. olie
1 dåse hakkede tomater
400 g hakket oksekød 3-7%
½ tsk. revet muskatnød
½ stk. økologisk citron
1 fed hvidløg
20 g rosiner
1 tsk. fint salt
Peber

Bulgursalat
200 g bulgur
300 g grønne bønner
1 spsk. olie
1 knivspids stødt chili
1 spsk. citronsaft
1 stk. tomat
1 stk. agurk
5 stk. forårsløg
1 spsk. mynte
1 bundt persille
1 tsk. fint salt

Tilberedning

Krydrede kødboller
Skræl løg og skær det i tern. Svits løget i olie i en gryde og tilsæt herefter de flåede tomater og vand.

Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader. Fordel saucen i en bradepande eller et ildfast fad.

Rør kødet sammen med revet muskat, citronskal fra den halve citron, finthakket hvidløg, rosiner, 1 tsk. fint salt og lidt peber. Form runde kugler på størrelse med golfkugler og kom dem i tomatsaucen. Bag dem i ovnen til de er gennembagte, ca. 20 minutter.

Bulgursalat
Skyl bulguren i rigeligt, koldt vand. Kog den efter anvisningen på posen i vand tilsat ½ tsk. fint salt. Kog bønnerne og lad dem køle af. Kom den kogte bulgur over i en skål og rør forsigtigt olie i. Lad det køle af.

Tilsæt chili og citronsaft. Bland det godt. Smag til med ½ tsk. fint salt.
Bland den afkølede bulgur med tomat og agurk i små tern, forårsløg i fine strimler, grønne bønner, frisk snittet mynte og hakket persille.

Servér krydrede kødboller med bulgursalat.

Tips
I stedet for friske bønner kan der bruges frosne.