Urtefarsbrød og rodfrugter

Personer: 4

Krydderiblanding
1 tsk. rosmarin
1 tsk. timian
1 tsk. basilikum
1 stk. laurbærblad

Farsbrød
225 g hakket grisekød 3-7%
200 g hakket oksekød 3-7%
2 fed hvidløg
2 tsk. krydderiblanding
½ dl rasp
1 stk. æg
1 tsk. fint salt
50 g tyndskåret spegeskinke – uden fedtkant
Peber

Rodfrugter
325 g persillerødder
350 g gulerødder
325 g rødbeder
600 g kartofler
1 spsk. olie til stegning
2 fed hvidløg
2 tsk. krydderiblanding
1 tsk. fint salt
Peber

Tilberedning

Farsbrød
Rør kødet med krydderiblandingen, knust hvidløg, 1 tsk. fint salt, peber, æg og rasp og form farsen til et brød. Pak det ind i tyndtskåret spegeskinke uden fedtkant, læg det i et ovnfast fad og bag det i ovnen i 35 minutter ved 200 grader.

Rodfrugter
Skræl og skær rodfrugter og kartofler i kvarte. Kom dem i en plastpose og tilsæt olie, knust hvidløg, 1 tsk. fint salt, peber og krydderier. Luk posen og ryst til krydderiblandingen er godt fordelt. Kom rodfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen samtidig med farsbrødet i ca. 30 minutter.

Tips
I stedet for ovennævnte rodfrugter, kan andre rodfrugter som f.eks. selleri og pastinakker bruges. Alternativ kan der bruges frosne rodfrugter.