Ovnæggekage med kartofler og broccoli

Personer: 4

600 g kartofler
1½ stk. løg
150 g broccoli
1 dl hvedemel
2 tsk. salt
Peber
1 dl mælk
8 stk. æg
200 g hytteost
1 tsk. smør

Tilbehør
4 stk. tomater
Persille

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver a ca. ½ cm tykkelse. Kog derefter kartoflerne i usaltet vand i 5 minutter.

Skræl løgene og skær dem i tern. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne i yderligere 4-5 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Afdryp kartofler, løg og broccoli i en sigte.

Pisk hvedemel, salt, peber og mælk sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen. Vend kartofler, løg og broccoli i blandingen.

Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie.

Hæld æggeblandingen i fadet og bag æggekagen på midterste ovnribbe ved 200 grader i ca. 30-40 minutter til den er gennembagt.

Skyl tomaterne og skær dem i både og server dem til. Skyl og hak persillen og drys det oven på æggekagen, når den er taget ud af ovnen.