Rødspætte med tomatsauce

Personer: 4

500 g rødspættefileter
1 tsk. fint salt
peber

Fyld
1 stk. løg
2 stk. gulerødder
1 bundt Persille

Sauce
500 g tomater
1 spsk. olie til stegning
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
1 kvist timian
½ tsk. fint salt
peber

Tilbehør
2 bundter forårsløg
200 g grønne bønner
1 stk. squash
1 spsk. olivenolie
1 tsk. fint salt
250 g fuldkornspasta
1 tsk. salt til kogning

Tilberedning

Rødspættefileterne drysses med 1 tsk. fint salt og peber. Løget pilles og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og rives fint. Persillen skylles og hakkes fint. Løget, gulerødderne og persillen blandes og fordeles over fileterne, som rulles og holdes sammen med tandstikkere. Dampes i ovnen i et ildfast fad med lidt vand ved 180 grader i ca.15 minutter.

Skær tomaterne i grove stykker. Hak et lille løg groft og knus hvidløgsfeddene. Sautér løget i olivenolie, tilsæt hvidløg og sautér med et øjeblik. Tilsæt tomaterne. Hæld hvidvinen på og læg en kvist timian ved. Lad saucen simre under låg til tomaterne er faldet fra hinanden. Pres evt. saucen gennem en sigte og kog den ind til passende konsistens. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Rens og skær grøntsagerne i længder på 4-5 cm på skrå og blanchér dem i kogende vand tilsat 1 tsk. fint salt. Giv bønnerne 1-2 min. først og tilsæt derefter de andre grønsager, som ikke skal have mere end yderligere 1-2 min.

Lad grønsagerne dryppe helt af og vend dem med olie lige inden serveringen.

Kog fuldkornspastaen efter anvisning i vand tilsat 1 tsk. fint salt.

Servér rødspætterullerne med pasta, tomatsauce og grøntsager.