Ærtesuppe

Personer: 4

Suppe
1 stk. løg
100 g smør
500 g ærter
½ l mælk
½ l fløde
2 stk. hjertesalat
1 glas asparges
1 pakke bacon i tern
1 stk. citron
1 bundt basilikum
1 spsk. salt
1 tsk. peber

Tilberedning

Suppe
Tø ærterne op.

Skyl og snit hjertesalaten. Pil og hak løget. Hak basilikumbladene groft og pres citronsaften.

Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt herefter de hakkede løg og svits dem til de er gyldne. Nu tilsættes asparges inkl. væde og lad det koge op ved høj varme.

Tilsæt halvdelen af de optøede ærter, fløden og mælken og kog videre ved middelvarme.

Tilsæt citronsaft og et bundt grofthakket basilikum. Kog det hele i 1 minut, hvorefter gryden tages af varmen. Lad den stå i 15 minutter.

Imens skæres baconskiverne i tern. Varm en pande op til høj varme. Læg baconstykkerne på og rist dem til de er gyldne og sprøde. Vend baconstykkerne undervejs. Hæld den anden halvdel af de optøede ærter på panden sammen med de fintsnittede hjerteblade og vend det hele rundt i baconstykkerne. Tilsæt salt og peber. Gem dette til pynt på suppen.

Blend suppen godt igennem og server sammen med bacon/ærtetoppingen.