Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder

Personer: 4

Råmarinerede rødbeder
400 g rødbeder
2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 tsk. honning
Peber
frisk timian

Grovmos
750 g kartofler
500 g broccoli
1 tsk. olivenolie
1½ tsk. groft salt
Peber

Græskarkerner
4 spsk. græskarkerner
2 spsk. sojasauce

Bøf
600 g hakket oksekød 3-7%
1 tsk. skalotteløg
1 stk. frisk chili
1 tsk. Persille
1 tsk. frisk timian
1 tsk. groft salt
1 spsk. olie til stegning

Bløde løg og sovs
350 g skalotteløg
1 stk. oksekødsbouillonterning
3 dl vand
1 dl minimælk
1 spsk. hvedemel
½ tsk. groft salt
Peber

Tilberedning

Rødbederne skrælles, skæres i fine strimler og vendes med balsamico, honning, timian og lidt peber. Lad salaten trække en times tid imens resten af retten tilberedes.

Kartofler skrælles og broccoli renses og de skæres i mindre stykker.

Kartoflerne koges i 15-20 minutter og broccolien koges med de sidste 5-7 minutter. Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med 1½ tsk. groft salt og peber.

Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mørke og buler lidt ud. Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind. Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.

Rør det hakkede kød med finthakket løg, chili, persille og timian. Bøfferne formes og krydres med 1 tsk. groft salt og lidt peber. Varm olien på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.

Brun løgene godt på panden og tilsæt bouillon – giv det hele et opkog. Skru herefter ned for varmen. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad den koge op.

Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 minutter til de er gennemstegte. Smag sovsen til med ½ salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.

Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder.

Tips
De råmarinerede rødbeder kan erstattes af færdigsyltede rødbeder.

De friske krydderurter kan erstattes af tørrede krydderier i lidt mindre mængder.