Frikadeller med rugbrød og salat

Personer: 4

Frikadeller
900 g hakket kalve- og grisekød 3-7 %
2 dl havregryn
2 stk. æg
4 dl skummetmælk
1 stk. løg
2 tsk. groft salt
Peber

Bønnesalat
500 g frosne grønne bønner
2 stk. røde æbler
1 stk. rødløg
1 stk. rød peberfrugt
6 stk. valnødder
4 tsk. rapsolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning

Tilbehør
400 g fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Frikadeller
OBS! Med denne portion bliver der 14 frikadeller. Brug 2 stk. frikadeller til 1 person.

Skræl og hak løget fint.

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, hakket løg, 1 tsk. groft salt og peber. Form farsen til 14 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Frikadellerne kan evt. vendes halvvejs for at få en jævn overflade.

Bønnesalat
Kog de frosne bønner i usaltet vand i et par minutter og lad dem køle af.
Skræl og rens grøntsagerne.
Skær æblet i tynde skiver og skær løg, peberfrugt og valnødder i små stykker.
Bland det hele sammen.
Rør en dressing af rapsolie, hvidvinseddike og honning og vend i salaten.

Server 2 frikadeller med bønnesalat og 2 skiver fuldkornsrugbrød.

Tips
Frikadellerne kan nemt peppes lidt op ved at tilsætte krydderier og/eller finthakkede krydderurter, eksempelvis persille, basilikum, karse, spidskommen chili eller hvidløg.

Lav med fordel en dobbelt portion frikadeller og brug den ene portion til aftensmad. Den resterende halvdel kan nedfryses i små portioner til frokost.