Frikadeller med rugbrød og salat

Personer: 1

Frikadeller
450 g hakket kalve og grisekød
1 dl havregryn
1 stk. æg
2 dl skummetmælk
1 stk. løg
1 tsk. groft salt
peber

Bønnesalat
125 g frosne grønne bønner
¼ stk. rødt æble
¼ stk. rødløg
¼ stk. rød peberfrugt
3 stk. valnødder
1 tsk. rapsolie
½ spsk. hvidvinseddike
¼ tsk. honning

Tilbehør
2 skiver fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Frikadeller
OBS! Med denne portion bliver der 14 frikadeller. Brug 2 stk. til 1 person.

Skræl og hak løget fint.

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, hakket løg, 1 tsk. groft salt og peber. Form farsen til 14 frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Frikadellerne kan evt. vendes halvvejs for at få en jævn overflade.

Bønnesalat
Kog de frosne bønner i usaltet vand i et par minutter og lad dem køle af. Skær æblet i tynde skiver og skær løg, peberfrugt og valnødder i små stykker. Bland det hele sammen. Rør en dressing af rapsolie, hvidvinseddike og honning og vend i salaten.

Server 2 frikadeller med bønnesalat og rugbrød.

Tips
Frikadellerne kan nemt peppes lidt op ved at tilsætte krydderier og/eller finthakkede krydderurter, eksempelvis persille, basilikum, karse, spidskommen chili eller hvidløg.

Lav med fordel en dobbelt portion frikadeller og brug den ene portion til aftensmad. Den resterende halvdel kan nedfryses i små portioner til frokost.