Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Personer: 4

1 stk. løg
1 stk. æg
450 g hakket gris og kalv
½ dl rugmel
1 tsk. groft salt
Peber
2 dl minimælk
2 tsk. flydende margarine

Spidskålssalat
½ stk. spidskål
3 stk. æble
1 stk. rødløg
3 stk. forårsløg
100 g løse majs
25 g valnødder
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
½ spsk. akaciehonning
1 tsk. groft salt
Peber

Kartoffelsalat
800 g kartofler
1 tsk. salt til kogning
1 stk. rødløg
100 g radisser
1 bundt persille
Timian
Purløg
3 spsk. rygeost
6 spsk. minimælk

Tilberedning

Rør kødet sejt med 1 tsk. groft salt og rør herefter rugmel i sammen med hakket, skrællet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskab mindst ½ time.

Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadellerne skal gennemsteges.

Skær spidskålen i tynde strimler, rødløg skæres i skiver og halveres, æblerne skæres i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Tilsæt majskernerne.

Rør dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, 1 tsk. groft salt og peber røres sammen og vendes med salaten. Drys med grofthakkede valnødder.

Vask kartoflerne grundigt rene for jord og kog dem i rigeligt vand tilsat 1 tsk. groft salt i 10-15 minutter til de er møre.

Rens radiserne og skær dem i skiver.

Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, finthakket purløg, finthakket persille, rygeost og mælk. Smag til med frisk timian og lidt peber.

Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.

Tips
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, som eksempelvis savoykål.