Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

Personer: 4

1 stk. løg
1 stk. æg
450 g hakket gris og kalv
½ dl rugmel
1 tsk. groft salt
Peber
2 dl minimælk
2 tsk. flydende margarine

Spidskålssalat
½ stk. spidskål
3 stk. æble
1 stk. rødløg
3 stk. forårsløg
100 g løse majs
25 g valnødder
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
½ spsk. akaciehonning
1 tsk. groft salt
Peber

Kartoffelsalat
800 g kartofler
1 tsk. salt til kogning
1 stk. rødløg
100 g radisser
1 bundt persille
Timian
Purløg
3 spsk. rygeost
6 spsk. minimælk

Tilberedning

Rør kødet sejt med 1 tsk. salt og rør herefter rugmel i sammen med hakket, skrællet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst ½ time.

Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadellerne skal gennemsteges.

Skyld of rens alle grøntsagerne. Skær spidskålen i tynde strimler, rødløg i halve skiver og halveres, æblerne i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Tilsæt majskernerne.

Rør dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, 1 tsk. groft salt og peber, røres sammen og vendes med salaten. Drys med grofthakkede valnødder.

Vask kartoflerne grundigt rene for jord, og kog dem i rigeligt vand tilsat 1 tsk. groft salt i 10-15 minutter til de er møre.

Rens radiserne og skær dem i skiver.

Rens og skræl rødløget. Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, skyllet og finthakket purløg og persille, rygeost og mælk. Smag til med frisk timian og lidt peber.

Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.

Tips
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, som eksempelvis savoykål.