Koteletter med ovnbagte jordskokker og kålsalat

Personer: 4

Kålsalat
700 g spidskål
1 bundt Persille
2 stk. forårsløg
½ stk. æble
25 g hasselnødder
2 tsk. sød fransk sennep
½ tsk. honning
2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 tsk. groft salt
peber

Ovnbagte jordskokker
1200 g jordskokker
2 spsk. olivenolie
25 g parmesan
250 g cherrytomater
5 stængler frisk timian
½ bundt frisk basilikum
1 bundt Persille
1 tsk. groft salt
peber

Koteletter
500 g koteletter
1 tsk. groft salt
1 tsk. paprika
1 tsk. karry
peber
olie til stegning

Tilberedning

Skyl og rens spidskål og skær i helt tynde strimler. Skyl og rens forårsløg og æble og skær i tynde skiver. Skyl og hak persille groft.

Rør dressingen af honning, sennep, eddike, ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og peber. Bland spidskål, æble, forårsløg og persille og vend dressingen over. Drys med grofthakkede hasselnødder.

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og skær dem i tynde skiver. Dup jordskokkerne tørre og vend dem med olie og parmesan. Skyl tomater og skær dem i halve. Bred dem ud på en bageplade sammen med jordskokkerne så de ligger jævnt i ét lag og drys med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) og lidt peber.

Bag grøntsagerne i ovnen ved 225° i 10-15 min. Inden servering drysses med skyllet og friskhakket timian, basilikum og persille.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med ½ tsk. groft salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.), paprika og karry. Varm olien på en pande – det er vigtigt at panden er meget varm inden kødet kommes på. Steg kødet ved højeste varme til der kommer en pæn stegeskorpe, vend koteletterne og steg på den anden side til lignende stegeskorpe er opnået. Herefter skrues ned til middelvarme og koteletterne gives 1 min. per cm. tykkelse på hver side.

Koteletterne er nu rosa og klar til servering med kålsalat og ovnbagte jordskokker.

Tip
Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, eksempelvis savoy- eller grønkål.