Kyllingespyd med blomkålssalat og majskolber

Personer: 4

400 g kyllingeinderfilet
15 g sesamfrø
1 spsk. sesamolie
½ tsk. karry
1 tsk. groft salt
Peber

Blomkålssalat med speltkerner
1 stk. blomkål
200 g blommetomater
1 stk. snackpeber
½ pakke kalkunbacon
1 bundt persille
Basilikum
1 stk. økologisk citron
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. groft salt
Peber
250 g speltkerner

Majskolber
2 stk. majskolber
1 tsk. salt

Tilberedning

Vend kyllingestykkerne i sesamolie, evt. i en plastpose, og derefter i sesamfrø. Krydr med karry, 1 tsk. groft salt og peber. Sæt kyllingen på spyd og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg spyddene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Vend spyddene undervejs. Steg kalkunbacon i halve skiver med i ca. 10 minutter.

Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken.

Skyl og rens blomkål, tomater og snackpeber. Del blomkålen i buketter og skær dem i fine skiver. Kom blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 2 min., hvorefter de afkøles i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Rens tomater og snackpeber og skær blommetomaterne i skiver, snackpeber i tern og hak krydderurterne groft. Bland grøntsager og krydderurter med de kogte speltkerner. Skyl citronen, riv skallen og pres saften ud. Pisk en dressing af citronsaft, citronskal, olie. 1 tsk. groft salt og peber og hæld den over salaten.

Bring en gryde med vand tilsat 1 tsk. groft salt i kog. Fjern yderblade og skæg fra majskolberne, og skær dem i tykke skiver. Kom majsene i gryden, når vandet koger, og kog under låg i ca. 5 minutter. Hæld efterfølgende vandet fra og lad majsene afkøle.

Server de varme kyllingespyd med blomkålssalat med speltkerner, kalkunbacon og lune majsskiver.

Tips
Majskolber er en sæsonvare, og kan derfor ikke købes hele året. Kan evt. erstattes med frosne majskolber.