Minipizzaer med tun og ost

Personer: 4

Tomatsauce
½ stk. løg
1 fed hvidløg
1 stk. gulerod
2 spsk. rapsolie
2 dåser hakkede tomater
Tørret oregano
Stødt chili
½ tsk. groft salt
Peber

Minipizzaer
480 g fuldkornspitabrød
8 portioner tomatsauce
120 g tun i vand fra dåse
120 g revet ost 30+ max. 17 %

Tilbehør
4 stk. røde peberfrugter
4 stk. kiwier

Tilberedning

Tomatsauce
OBS! Med denne portion bliver der 40 portioner tomatsauce. Til 1 person bruges 2 portioner tomatsauce.

Skræl løget og hvidløget og hak dem fint.
Skræl guleroden og riv den groft.

Varm olien op i en gryde, tilsæt grøntsagerne og svits dem let.
Tilføj de hakkede tomater samt oregano og stødt chili efter smag. Lad saucen småkoge i ca. 20 minutter uden låg.

Smag til med 1 tsk. groft salt og peber og afkøl herefter saucen.

Minipizzaer
Fordel tomatsaucen på de 8 pitabrød. Kom tun og revet ost ovenpå og bag dem i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 5-6 minutter.

Skræl kiwien og skær den i både. Skyl og rens peberfrugten og skær den i strimler.

Server minipizzaerne sammen med peberfrugt og kiwi.

Tips
Pizzaerne kan med fordel laves dagen før og spises kolde til frokost.
Tomatsaucen kan laves i større mængder og fryses i passende portionsstørrelser.

I stedet for tun kan der bruges samme mængde (120 g) usaltet, kogt kyllingebryst ovenpå minipizzaerne.